lauantai 10. toukokuuta 2014

KAUHAJOKELAISET KÄYTÖSTAVAT
Kyllä taas verenpaine teki äkkijyrkkää kun luin iltaläpyskästä miten Kauhajoella vietettin yksinäisiä synttäreitä, kun kukaan kutsuvieraista ei saapunut paikalle. Miten ensin itki lapsi ja sitten itki äiti ja lopulta soitettiin itkien opettajallekkin. Itkikö opettaja, sitä ei tarina kerro. Tuskin. Saattoi kyllä vetää väkevämmänpuoleisen facepalmin, epäilen.

Että jumalauta minkälaisia juntteja ja käytöstavattomia vinkuiitoja ja mielensäpahoittajia siellä Kauhajoella oikeen sikiää? Minkälainen itserakas maailmannapa edes unissaan kuvittelee, että jos HÄN lähettää kutsun, niin kutsutut ovat velvollisia saapumaan paikalle? Eivät niin vitun varmana ole! Kutsutut eivät myöskään ole velvollisia ilmoittamaan saapumatta jättämisestään tai, jeesuksen pyssyt ja vaskipasuunat, antamaan poissaololleen selitystä, kuten jossain iltaläpyskän kommentissa neuvottiin.

Siis haloo. Äiti Valopäälle tiedoksi ja kuten nimikin jo kertoo, kyseessä on KUTSU eikä suinkaan käsky. Asioilla on kuitenkin hienoinen sävyero. Ihan pienenä vinkkinä tässä vihjaan että kannattaisiko opetella ennen seuraavia syntymäpäiväjuhlia tälläisia hienon maailman tapoja kuten vaikkapa VP eli Vastausta Pyydetään. Oletusarvona on että ipana(n äiti) kiittää kutsusta ja ilmoittaa saapumisestaan. Mikäli ei, hän ei ole tulossa. Helppo nakki, kun sen osaa. Ei, se ei todellakaan ole sen vaikeampaa. Eikä tarvitse perkele sitten enää parkua paikallislehdille eikä munata itseään enempää. 

Ja mitä vittua se lapsen opettajakin tähän älyttömyyteen piti vetää mukaan? Miten yksinkertaista porukkaa tämä perhe oikein on? Soittaako ne parin vuoden päästä poliisit jos pojalle ei löydy tyttöystävää? Lähteekö rovastille reklamaatio jos rippileirillä tyttö ei pääse pullonpyöritysrinkiin ja sitä kautta 'väkisin' pussattavaksi? Kysyn vaan.

No, lapsen puolesta surettaa tietysti, pieni ei tälläista ymmärrä. Ei ole hänen vikansa että äitinsä on tynnyrissä kasvanut eikä osaa edes yksinkertaisia synttärikemuja järjestää. Parempi onni ensi kerralla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti