tiistai 18. tammikuuta 2011

RUMUUSMITTARI®


Vahanko ottaa paahan kun joskus kuvittelee ihan oikeasti keksineensa jotakin ja huomaakin sitten etta joku hyvakas onkin varastanut MUN idean ja myy sita nyt kalliiseeen hintaan ostoskanavalla ja halpistavarataloissa. Hoh! Mulle on kaynyt nain jo kaksi kertaa ja sekos pistaa vihaksi.
.
Mun ensimmainen varastettu keksinto oli valoheratyskello. Keksinto oli enemmankin pakon sanelema kuin pelkasta keksimisen ilosta syntynyt. Kun tarpeeksi monta kertaa myohastyy koulusta ja duunista vain sen takia ettei kerta kaikkiaan kuule eika ymmarra heratyskelloa niin pakkohan siina on jotakin keksia. Valoheratyskellon kytkentakaaviota piirrettiin sahkotekniikan tunneilla kieli poskessa ja kaiken jarjen ja Ohmin lakien mukaan sen olisi pitanyt toimia. Proton rakennus jai sitten jostain kumman syysta toteuttamatta ja koko keksinto taidettiin kipata muiden suttuisten koulumuistiinpanojen mukana kaatopaikalle. Niin tai nain, olen sita mielta etta valoheratyskellon myyjat saisisvat suorittaa mulle edes hieman provikkaa, silla keksintohan on todistetusti minun.
.
Pari viikkoa sitten sain kauhukseni huomata etta varkaille ei mikaan ole pyhaa, heilla on otsaa tunkeutua jopa toisten keittioon. Oli jalleen kerran 'oi vittu etta ma vihaan kokkaamista'-paiva ja vaikka kaapit pursuivat ruokatarpeita en kerta kaikkiaan keksinyt mita niista olisin vasannyt. Ilmio on suoraan verrattavissa kuuluisaan 'mulla ei oo mitaan paallepantavaa'-huuhdahdukseen seka lasten suosimaan 'kun kaikilla muillakin on'-kitinaan. Koska aivoissa ei kertakaikkiaan liikkunut mikaan eika keittokirjan lukeminenkaan kiinnostanut, paatin improvisoida ja heittelin vasemmalla kadella pataan sekalaisen kokoelman kaapeista loytynytta tavaraa. Hammastykseni oli suunnaton kun tuntia myohemmin kannoin hieman hapeillen aikaansaannostani poytaan, henkisesti valmistautuneena kayttamaan 'lautanen tyhjaksi tai syot kynsiasi seuraavan viikon' -tyyppisia kasvatustekniikoita ja reaktio olikin taysin painvastainen kuin mita olin odottanut.
.
- OMG, MOSTACCIOLI! I love mostaccioli! huudahti esikoinen innoissaan ja heilutteli haarukkaansa.
- Musta...musta mika?
- Mostaccioli, avusti Mies ja kauhoi tyytyvaisena pastaa lautaselleen. Looks delicious, nice job, honey.
.
Pikaisen googletuksen jalkeen totesin etta meilla on tasta lahin mostaccioli-paiva aika usein. Resepteja on yhta monta kuin kokkejakin ja ruoka onnistuu joka kerta. Heitat vaan pataan kaiken sortin aineksia mita kaapista sattuu loytymaan, haudutat jonkin aikaa ja tuloksena on aina herkullinen mostaccioli. Mikali syoja kehtaa kyseenalaistaa kokin keittotaitoja tai mielentilaa, hanet voi hiljentaa nopealla olankohautuksella ja toteamalla ettet mitenkaan voinut tietaa ettei arvostelija pida mostacciolista. Sorry. Minun idea, mutta sekin siis piti kavaluudella anastaa.
.
Uusin keksintoni on nimeltaan Rumuusmittari® ja se tulee tuottamaan minulle kasapain mainetta ja mammonaa, tama siis mikali joku ei varasta tatakin ideaa. Rumuusmittari® asennetaan eteiseen, ulko-oven laheisyyteen tai mikali virallisia uloskaynteja on useampi, jokaisen uloskaynnin valittomaan laheisyyteen. Rumuusmittari® suorittaa kaikkien asunnosta ulos pyrkivien naispuolisten henkiloiden pikaisen visuaalisen tarkastuksen. Haaroista revenneet verryttelyhousut, yli kolmen sentin kainalosanki ja vyotarokuminauhojen alta liehuvat vessapaperiharpakkeet laukaisevat Rumuusmittarin® valittomasti. Varoitusaaneksi voi valita joko jonkin laitteeseen esiasennetuista soittoaanista tai varoitusaanen voi myos halutessaan ladata laitteen kotisivuilta. Varoitusaaniksi olen alustavasti ajatellut seuraavia: Paula Koivuniemen Aikuinen Nainen, Anita Hirvosen De va kukku de ja mahdollisesti Kikan Sukkula Veenukseen. Rumuusmittariin® on saatavana myos Mies-lisavalinesarja hajuantureilla, jolloin se tarkastaa myos pettaneen deodorantin, pesemattomat hampaat ja alushousujen vauhtiraidat.
.
Rumuusmittari® on viikkojen ahkeran aivotyon tulos ja sen syntyyn on ratkaisevasti vaikuttanut viime kuukausien aikana suoritettu kylpyhuoneremontti. Kun kesken tyopaivan pitaa kymmenen kertaa juosta lahikauppaan hakemaan milloin mitakin letkua ja letkun nippelia ja letkun nippelin koplinkia niin siina ei todellakaan tule ulos lahtiessaan vilkaisseeksi etta onko luomivarit aina aivan kohdallaan. Tai etta sattuuko mulla nyt olemaan jalassa housut vai remonttiverkkarit. Asiaan perehtymattomille tiedoksi etta remonttiverkkarit erottaa housuista muun muassa se, etta remonttiverkkareissa on enempi vareja mutta vahempi saumaa. Ja se etta lahkeet on nyrhitty puukolla poikki. Ja muu vastaava pikku detalji. Naamassa on maaliroiskeiden, kipsipolyn ja finnivoiteiden lisaksi valilla muutakin tunnistamattomaksi jaanytta koristetta, tukkapehkon tilasta puhumattakaan. Mina raukka kun kaikki nama kuukaudet luulin etta ne lahikaupassa hymyilevat minulle tunnistamisen merkiksi, mutta nehan pirulaiset nauroivat pain naamaa. Kaiken taman hapean ja julkisen pilkan olisi voinut helposti ehkaista yhden pienen Rumuusmittarin® kaytolla.
.
Anyway, remontista sen verran etta TATTA-DAAA, valmista tuli! Ikuna maailmassa en olisi uskonut etta pystyisin moisen uroteon suorittamaan, mutta niin sita nakojaan pystyy vaikka mihin kun ei turhia mieti. Tekemalla oppii ja vaarin tekemalla sita vasta oppiikin, vanha Luhtikylalainen sananlasku. Rahaa paloi kolme kertaa enempi kuin olin budjetoinut ja aikaakin meni lahes tuplasti sen mita miehelle kehuin, mutta ne nyt on sivuseikkoja. Ylpeana esittelen seuraavan ennen-jalkeen kuvasarjan
.

.
Ennen remonttia. Kuva ei ole omani vaan varastettu naapurin asuntomyynti-ilmoituksesta. Samanlainen karsina kuitenkin, sisustus vuosimallia 1974.
.


Ja jalkeen. Olen sanaton. Onnitteluja otetaan vastaan.

5 kommenttia:

  1. Onnittelut uuden upean kylpyhuoneen johdosta!

    Mietin näitä rumuusmittariasioita itsekin tänään meikatessani hot jooga tunnille --- joka on aika turhaa --- mutta kun ne muut taitaa meikkaamisen ohella myös föönata!!! Voisikohan siellä käyttää pipoa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos. Nyt on olo kuin Marjo Matikaisella kisojen jalkeen, vasynyt mutta onnellinen.

    Oletko ajatellut hiuslisaketta tuntien ajaksi? Tai mahdollisesti pipoon kiinnitettavia irtokiharoita? Ei kun oikeesti, meikkaamisen ja foonaamisen ma nyt viela jotenkin ymmarraan, mutta kolme kiloa koruja ja kasilaukku ei musta sovi salille, niitakin nakee useasti.

    VastaaPoista
  3. Ihana tuli! Tosi hienoa! Onneksi olkoon! Tulee mieleen Leevi and the Leavings:ien "Vasara ja Nauloja" Hyva Marianne. T. Elina

    VastaaPoista
  4. Kiitos Elina. Tehdaanko diili? Sa voit tulla mun luo suihkuun joskus jos ma saan tulla sun luo saunaan joskus? Olisko reilua?

    VastaaPoista
  5. Joo, hyva diili! Kun sauna on valmis, sa oot mun eka sauna vieras. Vietetaan likkojen ilta! Jes!

    VastaaPoista