tiistai 18. marraskuuta 2014

PALVELUYHTEISKUNTA


Kauppa se on kun kannattaa ja viinakauppa eritoten. 500 sivuisten, neljäkiloisten joululahjakuvastojen ja kehitysmaihin vuohia trokaavien anekauppiaitten säälittävien läpysköiden kylkiäisenä kotiin kannettiin viinakuponki, jolla saisi vielä kympin alennustakin ensimmäisestä tilauksesta. En tiedä, minä kyllä ehdin halvat vinkkupulloni ostaa kauppareissulla, ei siihen appeja tarvita. Niin kova jano ei tule että viinaa pitää kännykällä tilata.

Ei muuten taitaisi onnistua Suomen kaltaisessa byrokratian, pilkunviilaajien ja Kyllä Minä Tiedän-Virkamiesten maassa. Ei, alkoholin ja muiden paheiden myyntiä täysi-ikäisille, täysipäisille veronmaksajille pitää säännöstellä, valvoa ja säännöllisin väliajoin lopettaa kokonaan. Muuten ei kansa kuuliaisuutta opi eikä herroja pelkää ja se, se on turmioksi.

2 kommenttia:

  1. Helsingissä oli jokin aika sitten Facebookin kautta organisoitu viinanlainauspalvelu, joka toimitti alkoholia kotiovelle 24/7. Alkoholin myyntihän on tiettyinä aikoina kielletty, mutta lainaaminen ei. Luonnollisesti palvelu oli ilmainen, eikä juomia saanut juoda, vaan ne tuli palauttaa seuraavana päivänä. Jos nyt kuitenkin kävi niin, ettei juomia jostain syystä voinut palauttaa, hävinneistä/vioittuneista tuotteista piti maksaa pieni sakko.

    En tiedä, onko palvelu enää toiminnassa. Ainakin silloin oli kovasti puhetta, että mitenköhän tämän saisi loppumaan, ja kuten tunnettua, suomalainen virkamies on sillä lailla tehokas, että kun se jotain haluaa kieltää, kyllä se sen kieltääkin.

    VastaaPoista
  2. Täälläkin (Lontoo) saisi viinat kotiovelle, mutta lähin viinakauppa on parinkymmenen metrin päässä, niin ei ole tarvetta. Sinnehän voi vaikka kontata, jos oikein pahat vieroitusoireet tulee. On aukikin myöhään. Jos on hieman reippaammalla tuulella, voi lenkkeillä pari extra-metriä ja päätyy kiskalle, josta saa niinikään viinaa. Itse suosin sitä (kioskia), koska siellä on lempimerkkiäni eli sitä kaikkein halvinta. :D

    VastaaPoista