lauantai 3. tammikuuta 2015

IKÄKYSYMYS


Esikoisen syntymäpäiviä vietetään huomenna. Juhlat ovat pienet ja vaatimattomat, isovanhemmat ja kummit poikkeavat lounaalle. Ilmapalloja tai muita koristeluja ei sitten tarvita, sanoo Juhlakalu. Eikä onnittelulauluja, hän jatkaa ja pyörittelee simiään. Teini-ikäinen. Kakun sentään leivon, mansikkaisen ja kermavaahtoisen, juuri sellaisen mistä Esikoinen erityisesti pitää. 

Lähikaupasta juoksin kaikessa kiireessä hakemassa kakkukynttilät ja muuta asiaan kuuluvaa rompetta. Kassarouva juoksuttaa ostoksiani skannerin läpi ja juttelee mukavia.

- Ai teillä on syntymäpäivät tulossa? hän utelee, katsoo silmiin ja  ja hymyilee hyväntahtoisesti. Ketä teillä juhlitaan?
- Poikaahan meillä, Esikoista.
- Ai kun kiva. Hän täyttää sitten 31 vuotta.
- ?!!!!!!! 

Lisää Botoxia, silmät liikkuu.


3 kommenttia:

  1. Eh...
    Lohdutukseksi ja piristykseksi voin kertoa pienen tarinan. Erinäisiä vuosia sitten, ollessani hieman alle kolmikymppinen, uusi naapuri luuli minua ja silloista elämäni miestä isäksi ja tyttäreksi. Oikeasti olimme saman ikäiset. Aika pieleen meni arvio molempien kohdalla, kun oletetty tytär arvioitiin 15-kesäiseksi ja oletettu isä nelikymppiseksi. Äkillisesti keski-ikäistetty poikaystäväni otti jostain syystä asian raskaammin kuin minä.

    VastaaPoista