keskiviikko 23. marraskuuta 2011

OLE HYVA VAAN

Huomenna koko Pyha Tekopyhyyden Valtakunta "hiljentyy" viettamaan Kiitospaivaa eli syomaan itsensa pinkeaksi mautonta, haisevaa kalkkunaa pahvilautasilta, juomaan Coca Colaa suoraan tolkeista ja katsomaan jalkapalloa 52 tuumaisista tollottimistaan helvetillisen alamolon kera.
 
Kiitospaivan vietto kuuluu ylitsepursuavaan mappiini "Asiat Joita Ei Voi Kasittaa". Ensin tullaan ja ryovataan alkuperaiskansojen maat ja mannut, tapetaan heidat nalkaan ja tauteihin ja lopuksi tungetaan jaljelle jaaneet poloiset keskitysleireihin. Ja sitten kehdataan viela juhlia alkuperaiskansojen ja valloittajien yhteiseloa ja yhteista sadonkorjuujuhlaa ja olla niin kiitollista, niin kiitollista. Voiko tuon tekopyhempaa enaa olla, kysyn vaan?

Enpa olisi yhtaan yllattynyt mikali taalla sadan vuoden paasta juhlittaisiin Husseinin Hirttopaivaa taikka Osaman Otsalaukauksen muistojuhlaa, on tama sen verran kummallista kansaa.

Kalkkuna, tuo bakkanaalien kiiltavaksi voideltu kliimaksi on vastenmielinen otus katsella elavana, saati sitten kuolleena ja kynittyna. Kasi ylos se, joka ei ole kalkkunan raatoa valmistellessaan miettinyt yhtalaisyyksia sen ja vaikkapa venalaisen ilotyton kanssa. Ei, itsella ei ole kokemuksia muuta kuin kalkkunasta, mutta sitakin vilkkaampi mielikuvitus.

Kuten niin usein aikaisemminkin, on Mies osannut ajoittaa tyomatkansa niin hyvin, etta han saapuu lahes suoraan lentokentalta isannoimaan Kiitospaivan juhlia. Aivan. Niita juhlia, jotka vietetaan meilla kotona ja joihin saapuvat vieraiksi hanen sukulaisensa. Niita juhlia, joita varten olen laatinut menun, ostanut tarvikkeet, kokannut kaksi paivaa, siivonnut ja koristellut talon ja virittanyt 52 tuumaisen tollottimen oikealle kanavalle. Etta ole hyva vaan.

.

2 kommenttia:

  1. Heh:D Itse juuri harmittelen Kiitospäivän osumista reissullemme, koska se valitettavasti aiheuttaa ikävän ryntäyspiikin ei-sesonkiaikaan.

    Terkkuja Orlandosta, täältä lukuisten turistirysäpuistojen kaupungista. ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, mies juuri kirosi samaa asiaa raportoidessaan jostakin lentokentalta, koittaessaan epatoivoisesti paasta ajoissa kotiin.

    Kiitos, kiitos terveisista. Sitten vaan maassa maan tavalla-tyyliin vyolaukku masun paalle, valkoiset lenkkarit jalkaan ja kokemaan ennenkuulumattomia elamyksia!!!

    VastaaPoista